Bakker Vonk

Over ons.


Bakker Vonk is van oorsprong een familiebedrijf met wortels in Apeldoorn, Amersfoort en Baarn. Sinds 1999 zijn we in Bunnik gevestigd.

Info Box

De overgrootvader van Adriaan Vonk had een bakkerij in Apeldoorn. Zijn zoon Adriaan is in 1940 een bakkerij in Baarn begonnen. Het koninklijk huis was net als in Apeldoorn, een vaste klant. De neef van Adriaan in Amersfoort was Jan Vonk en deze had een zaak aan de Langestraat. Bij deze Jan Vonk was tijdens de oorlog een telefooncentrale gevestigd van het verzet. Een andere neef had een winkel aan het Havik te Amersfoort. De zoon van Adriaan Vonk uit Baarn, Reinder Vonk, nam in 1969 de winkel van zijn achterneef, Arie Vonk aan het Havik over. Reinder Vonk is later met de winkel en bakkerij verhuisd naar Emiclaer in Amersfoort. Daar werkte inmiddels zijn zoon Adriaan Vonk ook, nadat hij zijn bakkersopleiding bij diverse bakkers achter de rug had en o.a. in Zwitserland een jaar lang had gewerkt.

31 Augustus 1999 namen Adriaan en Alita Vonk de bakkerij over in Bunnik. Sindsdien zijn zij ook aangesloten bij het Echte bakkers Gilde. Vanuit de centrale bakkerij leveren wij brood en banket aan de winkels op Het Slot. in Bunnik en sinds 28 september 2020 ook op Winkelcentrum De Clomp in Zeist. Ook kantoren, verzorgingshuizen en horeca beleveren wij. De enige echte Vonk-specialiteit komt uiteraard ook uit onze bakkerij en dat zijn de Amersfoortse Keesjes. Ook vele andere specialiteiten van ons, zoals het Bunniks volkoren, het Zeist Bosbrood en het Bunninchems meergranen desembrood (winnaar lekkerste brood uit de Kromme Rijnstreek) zijn hier wereldberoemd. Als 1 v.d. eersten introduceerden wij brood zonder toevoeging van E-nummers, lactose of kippe-eiwit. Verder zijn we de laatste jaren veelvuldig in het nieuws geweest met onze bekroonde oliebollen. In de landelijke AD-test hadden we de vetarmste oliebollen van Nederland en in 2019 de beste van de provincie Utrecht bij de oliebollen online-test. MVO zijn we ook hard mee bezig. Energie uit onze eigen zonnepanelen, afvalscheiding, ledverlichting, tegengaan van voedselverspilling, bezorgen met elektrische bakfiets. Het zijn allemaal items die meetellen.

Adriaan en Alita Vonk hebben een zeer trouw en ervaren team in de bakkerij en winkel. Met deze medewerkers wordt iedere dag weer een topprestatie geleverd. Alles voor een zo eerlijk en lekker mogelijk brood of banket product.

Bakkerij R.A. Vonk Havik Amersfoort
Bakkerij A.E.G. Vonk Nieuwstraat Baarn

Duurzaamheid

– Energie uit onze eigen zonnepanelen
– Afvalscheiding
– Ledverlichting
– Tegengaan van voedselverspilling

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bakker Vonk voelt zich verantwoordelijk voor zijn gedrag en het effect van zijn handelen op de omgeving. Daarom streeft Bakkerij Vonk ernaar een duurzame of maatschappelijk verantwoorde onderneming te zijn en zo een balans te realiseren tussen gezond resultaat, een beter milieu, welzijn van medewerkers en een bijdrage aan de maatschappij.

Lees meer over onze manier van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.